Expositie

Tot en met 3 maart toont de Koppelkerk de tentoonstelling Boereneenvoud, met het expressieve werk van de Staphorster schilder Stien Eelsingh (1903-1964) en de Achterhoekse schilder Elisabeth Heuff (1910-1994).

De tentoonstelling neemt je mee terug naar het boerenleven in de Achterhoek en Staphorst van de vijftiger jaren. Toen de landbouw nog kleinschalig was, melken en oogsten nog met de hand gebeurde, en ruilverkaveling het coulisselandschap nog onberoerd liet.

Tot ziens in de Koppelkerk!

 

 

 

lees verder

Wie wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2018? Dit jaar organiseert de Koppelkerk samen met de Provincie Gelderland, het CODA in Apeldoorn en de dagbladen De Stentor en De Gelderlander deze wedstrijd. De dertig genomineerde foto’s zijn van 15 februari tot en met 14 april te zien in de bovenzaal van de Koppelkerk.

Het is inmiddels de dertiende editie van de Gelders Nieuwsfoto. Tot vorig jaar was Foto21Bredevoort één van de centrale expositielocaties. Omdat deze expositietuimte vanaf 1 januari niet meer bestaat, vindt de expositie nu plaats in de Koppelkerk.

Dertig door een vakjury genomineerde foto’s worden op drie plekken in de provincie Gelderland tentoongesteld: bij de Koppelkerk in Bredevoort, in het Provinciehuis in Arnhem en bij de redactie van De Gelderlander in Nijmegen. In dezelfde periode zullen de foto’s op websites van de dagbladen De Gelderlander en De Stentor en in de krant te zien zijn.

Het publiek kan in de bovenzaal van de Koppelkerk, in het Provinciehuis en via de websites van De Gelderlander en De Stentor zijn stem uitbrengen. Op 4 april wordt de winnaar van Gelders Nieuwsfoto 2018 bekend gemaakt in het Provinciehuis.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Looptijd expositie Koppelkerk: 15 februari t/m 14 april
Openingstijden Koppelkerk: vrijdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur
Entree: vrij

lees verder