Bredevoort Schittert 2018

Vrijdag 28 september 2018 t/m Zondag 30 september 2018

Van vrijdag 28 september - zondag 30 september | Centrum van Bredevoort

Na 50 jaar een nieuw licht op Bredevoort Schittert? Dit jaar is het maar liefst 50 jaar geleden dat de eerste gondelvaart op de Bredevoortse gracht plaats vond. Sinds 2010 is het evenement van de grachten verplaatst naar het historische centrum van Bredevoort. Hierdoor is er naast de lichttaferelen, ook ruimte voor kunst, muziek en theater waarbij de sfeervolle straatjes van het kleine stadje het sprookjesachtige decor is. Een uniek evenement in het laatste weekend van september op 28, 29 en 30 september 2018.

De organisatie van het evenement is continue op zoek naar vernieuwing en wil dit jaar graag een sideproject uitvoeren in de zin van een video-artproject op de st. Gregoriuskerk in Bredevoort. De video-art versterkt de architectonische kenmerken van het gebouw maar wordt ook gebruikt om verschillende facetten van Bredevoort te belichten. Zo worden de basisschoolleerlingen van het Bastion betrokken in het ontwerp, waardoor hun betrokkenheid aan het evenement wordt vergroot.

Voor de video-art is contact gezocht met LiGHT-UP collective, een levendige samenwerking tussen kunstenaars, technici, docenten, muzikanten en theatermakers met verschillende vaardigheden en achtergronden. Ieder project is uniek, zo ook de projectie op de st. Gregoriuskerk. De organisatie van Bredevoort schittert  en LiGHT UP collective hebben een goede match kunnen bewerkstelligen, alleen is hierin een tekort in de begroting aanwezig van 4500 euro. De stichting is dan ook op zoek naar geïnteresseerden die het project door medefinanciering mogelijk kunnen maken zodat er een nieuw licht kan worden geworpen op Bredevoort Schittert. Voor meer informatie kunt u mailen naar .