Ten Sharp live op AAP festival voor Serious Request !

Zaterdag 15 december 2018

Zaterdag 15 december | Zaal open vanaf 19.30 | Oerkroeg Schiller

Zoals ieder jaar nodigt de vereniging Aaltens Artistiek Popbelang ( AAP) een gerenommeerde en gearriveerde gastmuzikant voor het AAP festival t.b.v. Serious Request.

Zaterdag 15 december in oerkroeg Schiller kunnen bezoekers meebrullen met o.a. de wereldhit “You”  van de formatie Ten Sharp. Niemand minder dan zanger  Marcel Kapteijn van de band Ten Sharp is ingelijfd voor deze editie.

De band werd in 1984 opgericht en scoorde het jaar erop bescheiden hits met de nummers When the snow falls (door sommigen vergeleken met de Britse band Talk Talk) en Japanese lovesong.

In 1991 kende Ten Sharp internationaal succes had met de hit You. Deze hit werd in Nederland nummer drie en heeft in Denemarken, Noorwegen en Zweden zelfs op de eerste plaats van de hitparade gestaan. De single you ging 20 miljoen keer over de toonbank en werd een heuse kaskraker.  Daarna hebben ze in Nederland in ieder geval nog een kleine hit gehad met Rich man. In 1992 werd de band voor hun internationale succes onderscheiden met de Conamus Exportprijs.

Hoewel zanger Marcel Kapteijn samen met zijn Ten Sharp maatje Niels Hermes nog bij tijd en wijle op verzoek de grens overtrekt om ergens “You” te vertolken is de zanger  nu vooral solo bezig.

Hij ontmoette schrijver/producer Peter de Wijn met wie hij tot op heden meerdere albums maakte van grote diversiteit .

De albums “It All Begins With A Smile” en “The Man I Am”, alsmede de singles “Got A Feeling” en “Hands Of Time” haalden bescheiden hitnoteringen maar laten vooral de gevarieerde capaciteiten van de zanger horen.

Verleden jaar bracht hij het bijzondere “A Capella River Songs” uit deze winter gevolgd door de zeer diverse Christmas 8 track “Ding Dong Days” . Deze avond zal Ten Sharp met de Allstarband behalve eigen songs, inclusief de wereldhit,  ook enkele covers ten gehore brengen zoals Mr Blue Sky van ELO en Loosing My Religion van R.E.M.

De formatie Wednesday Smiles  op het AAP festival voor serious request de band Dawnbreakers vervangen. Dawnbreakers is door omstandigheden verhinderd.
Wednesday Smiles is een Winterswijke band die sinds begin 2016 bezig is met het maken van pure eigen muziek. Aan de basis van dit concept staat het werk van zanger, tekstschrijver en componist Matin Sassen. Het arrangement van deze op rock geschoeide soulvolle bluesy nummers , met hier en daar een knipoog naar de jazz, wordt door de voltallige band gemaakt.
Authentieke muzikanten, met authentieke spullen en een authentieke sound. De opteredens nemen toe en voor volgend jaar zijn er grootse plannen. De band bestaat uit:
Eric Verkaik : Gitaar en Backing Vocals ,Peter Boekholt : Bas en Backing Vocals, Viktor Raben : Drums en Martin Stassen : Lead Vocal en Gitaar.

Publiek kan deze avond volledig uit zijn /haar plaat gaan met een keur aan artiesten en muziekstijlen. Behalve Wednesday Smiles zullen Marcel Kapteijn ( de legendarische frontman van Ten Sharp) , Mart Hillen ( gitaarvirtuoos) , Miller & the Tonemachine (Soul, blues and rock n roll) en Denise Kerkhof & The Designated Soul survivors & Downhome horns (Aretha Franklin Tribute) optreden.
 De AAP allstar band zal Marcel Kapteijn van Ten Sharp muzikaal begeleiden. Deze set zal uiteraard bestaan uit juweeltjes van Ten Sharp maar ook uitstapjes naar andere artiesten.
Tickets ( voor het goede doel !) zijn voor € 8.50 verkrijgbaar bij Café Schiller, De Kaplaars en Messink & Prinsen in Aalten en Bij Jasper muziek in Winterswijk. Online tickets via de website van café Schiller ( oerkroeg.nl ) of  via Facebook “Aap festival 2018”.
Zaterdag 15 december gaat de zaal om 19.30 uur open en exact 20.00 uur start het eerste optreden.

De voorverkoop voor dit festival is online reeds gestart via  Eventgoose ( een link is te vinden op website Oerkroeg Schiller, Facebook oerkroeg Schiller evenementen  en de Facebookpagina AAP festival 2018).Papieren entreekaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 1 november bij: Café Schiller, De Kaplaars, boekhandel  Messink & Prinsen . Tickets kosten € 8,50 in de vvk en een tientje aan de avondkassa.

De deuren gaan zaterdag 15 december om 19.30 uur open en exact een half uur later zal de eerste band de versterkers opendraaien.

Uiteraard gaat de opbrengst, na aftrek onkosten, naar het goede doel !