The Spice of five tour - LSAmusic

Zondag 29 september 2019

Zondag 29 september | 15:00 uur | Schiller

Ook voor het seizoen 2019-2020 staan er weer fraaie concerten gepland bij LSAmusic. Het openingsconcert wordt verzorgd door de band TRISTAN. 
De muziek van Tristan kan het beste omschreven worden als “feel-good vintage Acid Jazz music” met de energie, vibe en het geluid van nu, uitgevoerd door een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Funky gitaren, Fender Rhodes en synth sounds en een ritmesectie die al een hele lange tijd samenspeelt.  Dit alles geeft zangeres Evelyn Kallansee de stevige basis waar haar prachtige stemgeluid kan schitteren. De muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound. 

Tristan doet denken aan de klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies. Bij hen allen draait het om de “high-energy grooves”. Maar de kwaliteit van arrangementen en composities maken Tristan tot een unieke formatie. 

Het debuutalbum 'Full Power' dat uitkwam in 2014 ontketende een kettingreactie aan positieve respons, reviews en airplay. Tristan werkte voor dit album onder meer samen met US- soulzanger Heston, saxofonist Nigel Hitchcock en trompettist Randy Brecker. 

Zowel ‘Full Power’ en het vervolg ‘2nd Phase’ behaalden de nummer 1 positie in de Engelse UK Soulcharts. Veel (inter-) nationale live en radioshows volgden. 
Mede dankzij dit succes toerde de band de hele wereld over: Japan, Polen, Groot-Brittannië, Duitsland, Roemenië, Marokko om er maar een paar te noemen. In 2017 verscheen wereldwijd de CD ‘Live in Concert’. 

Een logisch vervolg voor de band is “The Spice of Five”, de inmiddels alweer vijfde CD van Tristan, die  april dit jaar verscheen

Opgenomen met alleen de ‘5-piece core’ van de band. Puur, persoonlijk, energiek en vol frisse nieuwe composities, maar zonder de ‘Tristan-sound’ te verliezen. Buiten dit bestaat de band in deze bezetting ook nog eens vijf jaar. Genoeg redenen voor een feestje dus! 

Line up:

Evelyn Kallansee (Vocals)

Coen Molenaar (Keys)

Guy Nikkels (Guitar)

Frans Vollink (Electric Bass)

Sebastiaan Cornelissen (Drums)

 

 
De entree voor LSA donateurs en -sponsoren is uiteraard gratis.

Voor de overige muziekliefhebbers zijn er e-tickets te bestellen via de website www.lsamusic-aalten.nl.

Kosten: 11 euro p.p.

Toegang uitsluitend met een geldig e-ticket of LSAmusic Donateurskaart

                


 

 VERWACHT:  Zondag 20 oktober   - ROSEDALE  (FRANKRIJK)

Website Tristan