Kalender

AaltenDagen 2019

Donderdag 22 augustus 2019

Donderdag 22 augustus | 15:00 uur | In het centrum van Aalten

Een gevarieerde zomerse markt, een grote kinderrommelmarkt, leuke straatacts, het spectaculaire kratten stapelen, dans op het podium, livemuziek op de avond en heel veel bruisende gezelligheid. Dat zijn de AaltenDagen zoals de meeste mensen ze kennen. Echter is er voor dit jaar weer:

Aalten is van Streek! Dit jaar is er als noviteit een thema gekoppeld aan de eerste Aaltendag! Het thema ‘Streek’ zal tijdens deze dag sterk naar voren komen.
Dat betekend o.a. dat de ondernemende standhouders zoveel mogelijk uit de streek komen en streekproducten aanbieden. Ook ambachten uit Aalten en omgeving zullen op diverse locaties te zien zijn.

Verkoop je een streekproduct of voer je een oud ambacht uit?
De organisatie mag zich op dit moment verheugen op al veel aanmeldingen voor deze speciale AaltenDag. Een groep jonge ondernemers ondersteunt hen hierbij met nieuwe ideeën en het benaderen van de ondernemers in de Streek. Wel ìs er nog ruimte voor een aantal extra kramen of een oud Ambacht. Wil jij ook je streekproduct verkopen of een ambacht uitoefenen voor het publiek? Geef je dan nu op voor een plek tijdens de eerste AaltenDag, donderdag 1 augustus! Mail voor opgave of meer informatie naar en we nemen contact met je op.

 

Belangrijkste informatie

Evenement:                     AaltenDagen

Datums:                          De donderdagen 1, 8, 15 en 22 augustus

Locatie:                           Het centrum van Aalten

Entree:                            Vrije toegang

Meer informatie:                www.aaltendagen.com

Bekijk het programma op de website aaltendagen.com
lees verder

Donderdag 22 augustus | 22:00 uur | Oerkroeg Schiller

Op deze laatste AaltenDag op donderdag spelen er twee bands in Oerkroeg Schiller. vVanaf tien uur ‘s avond uur kunnen gasten genieten van de muziek van nu en de afsluitende band zal u verassen met energieke blues rock.

FLEX! Daily, een bandformatie bestaande uit 4 jonge jongens. Het doel van de band is om de dj doen te vergeten, deze jongens geven flinke energie en dat zul jij als toeschouwer zeker weten merken! Nummers van o.a. lil kleine en Ronnie flex worden door de jongens live gespeeld, wat zorgt voor een andere (te gekke) sound. Ook worden er bekende hits gespeeld van het begin van deze eeuw.

Ze stonden al een keer in schiller en het knalde. De jongens zullen op de 4de Aaltendag weer te zien zijn en zullen harder gaan knallen. Kom flexxen met FLEX! DAILY!!!!
Daarna zal de band Le Garage spelen.
Le Garage maakt energieke blues rock met invloeden van bands als Cuby en de Black Keys. Vorig jaar speelden ze onder andere in het voorprogramma van Claw Boys Claw en op de 4de Aaltendag komen ze Schiller omverblazen!

Het optreden van de bands zal ’s avonds rond de klok van tien beginnen en de entree is vrij.

 

Bekijk meer op Oerkroeg.nl
lees verder

Donderdag 22 augustus | 15:00 en 17:30 uur | Prinsenstraat Schiller

Kinder BBQ wedstrijd op de 4e AaltenDag

De Aaltendagen is er zeker ook voor de kinderen, met dit jaar voor het eerst een Kinder BBQ wedstrijd.

Tijdens de Kinder BBQ wedstrijd ga je aan de slag gaat om het beste gerecht uit de blind-box te toveren met behulp van een barbecue. Vind je super “cool” om te koken en wil je altijd eens barbecueën, kom dan naar de Kinder BBQ wedstrijd. Je mag samen met maximaal 4 vriendjes of vriendinnetjes in een team mee doen. Daarnaast wordt er voor alles gezorgd, je hoeft alleen te komen en mee te doen!

De Kinder barbecue op de 4e Aaltendag begint vanaf 15:00 op 22 augustus, verzeker je van een plek en geef je op via bbqwedstrijdaalten@gmail.com  jij komt toch ook!


Wie wordt de beste Grill Master van Aalten?

Op 22 augustus, tijdens de Aaltendag, hebben Royal BBQ, Koninklijke Keurslagerij Gleis en Oerkroeg Schiller een barbecue wedstrijd georganiseerd .

Wordt jij de Beste Grillmaster 2019 tijdens de BBQ wedstrijd op de 4e Aaltendag?
De BBQ wedstrijd is compleet verzorgd, je gaat hierbij koken uit een blind-box waaruit je een gerecht gaat maken van de barbecue. Er wordt begonnen met de voorrondes waar het doel is om een goede indruk te maken op de professionele jury. Je gaat 2 borden opmaken waar het doel uiteraard is dat deze volop BBQ uitstraalt, daarna kies je het beste bord uit en geef je deze mee om te beoordelen. Door de jury wordt er gekeken naar het uiterlijk, de smaak en de gaarheid, krijg je het voor elkaar om dit het beste te doen in de voorronde dan ga je door naar de finale. Krijg je het voor elkaar om de meest BBQ ademende bordt met een perfecte bereiding en een goede smaak dan wordt jij misschien wel de Beste Grillmaster 2019 van Aalten!
Het BBQ team mag bestaan uit 2 tot 4 grillmasters, voor alle benodigdheden wordt gezorgd het is dan ook niet toegestaan om eigen ingrediënten mee te nemen. Hierdoor zijn de kansen voor iedereen gelijk om te winnen en hoef je je vooraf geen zorgen te maken wat je nodig hebt.

Je kunt je nog aanmelden via:

op de website www.oerkroeg.nl staat het reglement. De wedstrijd vind plaats op de 4e Aaltendag op 22 augustus vanaf 17:30.

lees verder

Spieletage in der Osterstraße & Königstraße in Bocholt

Freitag 23. August 2019 t/m Samstag 24. August 2019

Vom Freitag 23 August - Samstag 24 August | Startet um 10 Uhr und endet um 16 Uhr | Osterstraße / Königstraße

Die Immobilien- und Standortgemeinschaft Osterstraße / Königstraße (ISG) organisiert zum vierten Mal die Spieletage in den Sommerferien, die sich an alle Kinder richtet. Die Spieletage finden am letzten Ferienwochenende, am Freitag, den 23.08. und am Samstag, den 24.08.2019, in der Osterstraße, der Königstraße und auf dem Ostermarkt statt und es darf, wie der Name schon verrät, nach Herzenslust gespielt werden.
Die Aktion war auch in den letzten drei Jahren ein großer Erfolg – viele Kinder haben mit Ihren Eltern den Weg in die Innenstadt gefunden und haben dort an den Spielstationen gespielt. Die teilnehmenden Einzelhändler auf der Osterstraße haben sich auch dieses Jahr wieder schöne Spiele überlegt, die in bzw. vor den Geschäften angeboten werden. Zudem wird auf dem Ostermarkt noch das rote Spielmobil der JuSa (Jugend und soziale Arbeit e.V.) stehen und dieses ist prall gefüllt mit tollen Spielgeräten. Neben Einrädern, Rikschas, Moonhoppern und Springseilen ist auch ein riesiges „Vier gewinnt“ Spiel dabei. Zudem wird auch wieder die Hüpfburg der Stadtsparkasse Bocholt aufgebaut, so dass für jedes Kind etwas dabei sein wird. Der Nähkasten hat das THW aus Bocholt engagiert und diese werden verschiedene Aktionen für Kinder in der Königstraße auf dem Parkplatz neben dem Restaurant Gusto anbieten.
„Nach den Erfolgen der letzten Jahre möchten wir auch dieses Jahr die Spieletage wieder veranstalten und den Kindern am letzten Ferienwochenende noch mal eine geballte Ladung an Spielmöglichkeiten bieten“, berichtet Kerstin Schmitt vom Stadtmarketing Bocholt. „Alle Familien sind somit herzlich eingeladen in der Innenstadt bummeln & einkaufen zu gehen und Ihren Kindern beim Spielen zuzuschauen oder auch gerne mitzuspielen“, freut sich Schmitt. An beiden Tagen startet die Aktion jeweils um 10 Uhr und endet um 16 Uhr.

Und natürlich ist auch für die Stärkung zwischendurch gesorgt – kostenfreies Wasser steht zur Verfügung und auch eine Bratwurst oder Pommes und eine Waffel können kostenfrei „erspielt“ werden. Zudem können die Kinder noch Gutscheine von der „Spielebude“ auf der Osterstraße gewinnen.
Die Bocholt Rhinos (American Football Club) des TSV Bocholt steht der Aktion unterstützend zur Seite und betreut die einzelnen Spielstationen.

lees verder

Bockbierdag en Koopzondag 2019

Zondag 6 oktober 2019

Zondag 6 oktober | Koopzondag vanaf 12:00 uur | Bockbierdag vanaf 13:00 uur | Centrum van Aalten

Deze eerst zondag van oktober is in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaal bier: het Bockbier. Op de Markt en bij café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. De winkels in het centrum zijn deze 6e oktoberopen. Een mooie combinatie de traditionele Bockbierdag met de Koopzondag. Bij de Aaltense winkels is het gezellig winkelen en door de straten zullen verschillende activiteiten te zien zijn en de markt en de cafés staan in het teken van vele soorten bockbier.

De Compagnie Onversaegt uit Bredevoort zal rond 13:00 uur de Bockbierdag officieel openen door het kanon af te vuren en ook de Vendeliers van Sint Helena zullen hun medewerking verlenen. Het eerste vat Bockbier wordt op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnkoningin. En de op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd. De horeca serveert, bij de verschillende bockbieren passende, gerechtjes. Bij Schiller en op de Markt speelt livemuziek deze middag. De tuin van Café Schiller biedt plaats aan een biermarkt met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met proefkaartjes de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Mark en bij Schiller.

Bockbierdag en Koopzondag: vanaf 13:00 uur.
(Einde koopzondag 17:00 uur)

Kijk voor meer info op www.Bockbierdag.nl    

 

 

Klik voor meer info
lees verder