Kalender

Farm & Countryfair 2018

Aalten Vrijdag 22 juni 2018 t/m Zondag 24 juni 2018

Van vrijdag 22 juni - zondag 24 juni | 10:00 uur | IJzerlo

De Farm & Country Fair is een echt belevenisfestival. De landelijke locatie, gevarieerde winkeltjes, honderden serieuze en ludieke activiteiten, bijzondere shows, creatieve aankleding en gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen die graag buiten wil zijn, een heerlijke dag beleeft.

Het mooiste van het platteland op uitgebreid belevenisfestival
Van 22 t/m 24 juni vindt de 23e Farm & Country Fair in het Achterhoekse Aalten plaats. De enige countryfair gebaseerd op de bekende Engelse plattelandsshows, georganiseerd door een enthousiast boerengezin. Het terrein is opgedeeld in handige themapleinen en belevenisdorpen, die elk diep op hun specifieke onderwerp ingaan. Honderden shows en een gastvrije, bloemrijke aankleding over het hele terrein zijn kenmerkend voor dit uitgebreide belevenisfestival.

Door de vele activiteiten en duizenden dieren is de Farm & Country Fair een leerzame dag uit voor elke leeftijd.

Het boerenleven in de schijnwerpers
Op het hele terrein zijn presentaties over het leven op de boerderij en de moderne machines. Boeren maken een grote variatie aan lekkernijen op hun eigen erf en vertellen hier alles over. In het koeiendorp staan zo’n 25 verschillende runderen, van heel groot tot heel klein. Er is vast een koe bij om even lekker tegenaan te liggen.

Eindeloos shoppen
Meer dan 400 winkeltjes in witte punttenten bieden voor elke smaak en leeftijd mooie producten aan. Kunst, kleding, sieraden, wellness, nieuwe en vintage decoratie, alles voor tuin en erf, dierverzorgingsproducten, iedereen vindt wel iets bijzonders.

Loopgraven en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog
Met name kinderen luisteren vol aandacht naar de verhalen over het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maak een gang door de loopgraven en bekijk de legervoertuigen en bijzondere displays. Hoor en zie alles over een nare tijd die we nooit meer willen meemaken.

Wol, wol en wol, zoek de verschillen
We vilten, breien en haken weer volop. Maar zelf vachten verven, spinnen of vilten, hoe moet dit? In het schapendorp wordt veel informatie gegeven over het werken met wol en het houden van schapen. Leer bij de Sheep Factor Show alles over de grote verschillen tussen de rassen, voel bij de wol-o-theek aan meer dan 150 soorten wol en andere vezels. Er zijn korte viltworkshops, ook over breien en haken is veel informatie voorhanden. In de tent met schapen en wol zijn maar liefst 60 rassen schapen en geiten aanwezig.

Aparte planten, zaden en bomen
Mensen brengen veel tijd door in hun tuin en wat is er dan fijner om juist die planten te vinden die je al lang zocht. Rotsplanten, dahlia’s, rozen, aparte vaste planten en bomen zijn als specials in vele soorten verkrijgbaar. Alle benodigdheden voor werken en relaxen in de tuin zijn op de Farm & Country Fair te vinden.

Entertainment
Vanuit het reuzenrad of de toren in het follybos is het hele terrein te overzien. Ook de nostalgische kermis en het vintage café zijn favoriet. En wie wil er onder het genot van Franse chansons van Flossie Malavialle en Engelse folk van Kick ’n Rush niet heerlijk eten bij al die leuke foodtrucks.

Praktische informatie Farm & Country Fair 2018
De Farm & Country Fair in Aalten vindt plaats van 22 t/m 24 juni 2018. Op vrijdag 22 juni en zaterdag 23 juni geopend van 10.00 tot 21.00 uur, op zondag 24 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Het zeer uitgebreide programma en alle informatie is te vinden op www.countryfair.nl.

 

Klik hier voor de website van de Farm & Countryfair
lees verder

Zaterdag 30 juni | 21:00 uur | Op de Markt in Aalten

Stichting LSAMusic bestaat  5 jaar en dat wordt dee avond  groots gevierd met een dubbelconcert op de Markt in Aalten onder de naam LSAmusic 5.0.
Dit evenement is voor iedereen gratis toegankelijk en alleen mogelijk dankzij de nauwe samenwerking met en de steun van de Aaltense Horeca en een aantal Aaltense bedrijven. In het najaar van 2013 kwamen vijf Aaltense muziekliefhebbers op het idee jaarlijks 4 á 5 concerten te organiseren op de zondagmiddag bij Oerkroeg

Schiller in Aalten. Er werden sponsoren gezocht en donateurs, die bereid waren 4 euro per maand bij te dragen. En dat lukte, want dankzij de steun van de eerste 50 donateurs stond op zondagmiddag 23 Februari 2014 een echte superformatie op het podium van Schiller. Onder de naam “And The Band Played On” brachten musici als Wouter Planteijdt, Eric van Dijsseldonk en Roel Spanjers een ode aan The Band.

Als naam werd gekozen voor LSAmusic, genoemd naar het nummer Lazy Sunday Afternoon van The Small Faces uit 1968. Dit nummer is nu al vijf jaar de herkenningstune voorafgaand aan elk concert.
Anno 2018 is LSAmusic doorgegroeid naar een stichting, die ondersteund wordt door 250 donateurs en 45 bedrijven uit Aalten en omgeving. Zo werd het mogelijk de afgelopen jaren fantastische bands te programmeren. Alle reden voor een groot muzikaal feest met een programma boordevol prachtige en herkenbare muziek uit bijna 50 jaar popmuziek.

PROGRAMMA:Om 21:00 uur staat het podium bomvol met Achterhoekse muzikanten onder de naam HOOKED XL. De roulatieformatie onder de enthousiaste leiding van Meindert Bussink verzorgde Hooked al twee prachtige nieuwjaarsconcerten voor LSAmusic.

Concerten die bijzonder in de smaak vielen bij het publiek door hun spontaniteit en muziekkeuze. Voor deze avond heeft Hooked XL gekozen voor de rock-muziek en ze brengen een groot aantal hoogtepunten uit de pophistorie.

De voorlopige line-up is:

Zang:
Bert Heerink (VandenBerg, Kayak, Pink Floyd Project)
Monique Coenders (Black Soul Shakers)
Lilian de Jong (Chaingang)
Hans Hissink (KlixX, Deliverance)
Bram Wenderich (Gepetto)

Bas:
Twan Lieftogt (BBR, Høk, Ruff McKenzy)
Gerben Bieldermann (Bieldermann, Helm Op, Frank)
Drums:  Wilco Zoethout (Chaingang)
Gitaar:
Paul Diersen (Raw Flowers)
Ricardo te Kolste (CYNBEL)
Meindert Bussink (Hooked)

Blazers:
Derk Wikkerink (Spawn)
Wilfried Essink (Plebz)
Lianne Visser (Free Your Mind)
Michael Kempka, Paul Gregoor (o.a. Very Very Nervous) 

Maar deze lijst kan nog worden aangevuld met nieuwe namen


Om 23:15 uur staat de band TIN SOLDIERS op het podium.
Een naam die toevallig ook verwijst naar een nummer van The Small Faces (Tin Soldier uit 1967).

Tin Soldiers is een van de beste Sixtiesbands van Nederland en bestaat uit muzikanten die ondanks hun jeugdige leeftijd allemaal een conservatorium- of rockacademie-studie achter de rug hebben én al vele jaren podiumervaring hebben in professionele bands. De voorliefde voor de sixties bracht hen bij elkaar in Tin Soldiers.

Muziek van toen door muzikanten van nu: vijf jonge gasten brengen de jaren 60- sound van The Byrds, The Beatles, Rolling Stones, Joe Cocker, Cream, The Who, The Kinks, Otis Redding  en heel veel meer. Van de Engelse beat tot Woodstock en van de Amerikaanse Westcoast tot vette soul.

Tin Soldiers zijn: Merijn den Boer (zang/gitaar), Erwin Botteram (zang/bas), Manuel Reijn (gitaar), Tijn Driesen (toetsen/zang) en Niels Nuiver (drums).

Tijdens de pauzes duikt de Aaltense DJ Henk Kämink in zijn muziekverzameling en tovert daaruit de mooiste ‘gouwe ouwe’ .
The Light Connection uit Silvolde zorgt voor een kleurrijke en spectaculaire lichtshow.

Kortom: een zomeravond vol prachtige live muziek met een nostalgisch randje op een ongetwijfeld bomvolle en gezellige Markt.
LSAmusic en de Aaltense Horeca heten u van harte welkom!

Klik hier voor de website van LSA Music
lees verder

Zwarte Cross 2018

Oost Gelre Donderdag 12 juli 2018 t/m Zondag 15 juli 2018

Van donderdag 12 juli - zondag 15 juli | Festivalterrein de Schans | Lichtenvoorde

Met onder andere de Deense toprockers van Volbeat als hoofdact op vrijdag, spectaculaire hardrock uit Japan, een Achterhoekse house DJ én het leukste sportprogramma van Nederland komt naar Lichtenvoorde.

Dit zijn de 24 nieuwkomers die acte de présence zullen geven op het festival welke plaatsvindt van 12 tot en met 15 juli in Lichtenvoorde en verspreid over 32 podia gaan vlammen: Volbeat (DK), Electric Eel Shock (JAP), Heavy Hoempa, Lady Virea, Bureau Sport, Huub van der Lubbe, Hoe word ik miljonair  - Corné van Zeijl, Giant Tiger Hooch, Feuerengel (DE), Warboel, BZB, Russkaja (OOS), BloYaTop, The Skints (GB), Kingston Soul, New Kingston (VS), DJ Tommi, Panko (ES), Trobi, De Theatertroep – Vaudeville, Marino Punk (BE), Johan Kampman, Picto Facto (FR), Goeie Tukkers zijn geen Motherf*ckers.

Geschiedenis schrijven

In november 2017 ging de voorverkoop van start. Bijna 90% van de kaarten werd binnen 24 uur verkocht. Na het bekendmaken van Volbeat vlogen ook de vrijdagkaarten de tent uit en dat bewijst wel hoe groot deze band is. “De zanger heeft een kuif als Elvis, de stem als James Hetfield, kan een uitstekend moppie Johnny Cash spelen en heeft net zo’n uitstraling als ik. Volbeat is daarom dé ultieme Zwarte Cross band en ik ben dan ook beretrots dat we ze hebben weten vast te leggen voor deze nu al legendarische 22ste editie!”, aldus Tante Rikie. De kans bestaat dat vóór aanvang van het festival ook de vrijdag uitverkocht raakt. Dit betekent dat de Zwarte Cross voor het eerst in de geschiedenis op voorhand en voor het derde jaar op rij helemaal uitverkocht is. De stand op donderdag 18 januari: nog zo’n 8000 vrijdagkaarten beschikbaar. De organisatie benadrukt overigens om uitverkochte kaartsoorten alleen via Ticketswap te kopen.

Explosie van muziek, theater, cross en stunts

De Zwarte cross draait om bijzondere contrasten en gekke tegenstrijdigheden. Nat worden kan op het festivalstrand Playa Gasolina maar ook bij de crossbaan, wanneer het angstzweet je uitbreekt door de spectaculaire stunts. Laat adrenaline razen in één van de vele kermisattracties en laat het weer zakken tijdens een intiem concert voor 30 mensen in de Tipi. Verwen jezelf in restaurant Le Carburateur met een sterrenmaal of verwen het publiek met een optreden van jezelf bij het Open Podium. Kijken kan bij de finale van de Dutch Masters of Motocross, de pan uit dansen mag bij de 32 podia die het festival rijk is. Het complete programma zal ook dit jaar uit zo’n 250 bands en meer dan 1000 theaterartiesten bestaan. Iedere drie weken maakt de Zwarte Cross een overzicht met nieuwe acts bekend, de volgende lijst komt op 8 februari.

Al eerder maakten we bekend: De Dijk, Triggerfinger (BE), Gogol Bordello (VS), Millionaire (BE), Death Alley, Nieuwegrond, Mike Williams, The Band of Heathens (VS), Gummbah en Leonard Bedaux – Sexboerderij Het Gouden Kalf, The Goat Roper Rodeo Band (GB), Thijs Kemperink, Silvester Zwaneveld  – Een kleine geschiedenis van bijna alles, Bas Nijhuis en Eddy van der Ley – Niet zeiken, voetballen!, Mr. & Mr. Burn (GB) – explosief fysiek straattheater, Douwe Dijkstra en de sneue vertoning, clownesk straattheater van Fraser Hooper (GB), Høken met de Heinoos, Boh Foi Toch, Reverse Cowgirls, Certain Animals, Hilltop Howlers, Bökkers, De Motorband, Pé Daalemmer & Rooie Rinus, Kadavar (DUI), Frequencerz, Het Syrène Saxofoonkwartet, Baron Otto von Tounix, Dub Pistols (GB), The Dirty Daddies, Tusky, Switch Bones, Los Paja Brava, The Mauskovic Dance Band, Crooxs, Small Time Crooks, The Mourning Glories, Samora, Ooostblok, Mr Rizzo's Miniatuur Fotostudio, Rider Mo, The Slampampers, St Joan's Ambulance by Stickleback Plasticus, De Stijle, Want… - Toni Ronaldoni, Two left feet by Stickleback Plasticus, WC Experience, Plork en de Aannemers.

Thuiskomen bij Tante Rikie

Met de strijdkreet ‘Leven Vóór De Dood!’ maakt festivaldirectrice Tante Rikie zich hard voor een positieve mindset in het hiernumaals. Haar advies luidt dan ook: ”Niks terug of vooruit kijken, het is nú te doen!” Tante Rikie voegt uiteraard daad bij woord en opent de poorten naar het hiernumaals vanaf 12 juli aanstaande. Iedereen is welkom en dit wordt onderstreept met het thema ‘Welkom Thuus’, geïnspireerd op het feit dat een weekend Zwarte Cross voor veel bezoekers voelt als thuiskomen.

De organisatie wil voorkomen dat bezoekers met ongeldige kaarten pas bij de ingang van het festival erachter komen dat hun ticket niet geldig is. De Zwarte Cross roept dus nogmaals op om alleen officiële kaarten te kopen (via www.zwartecross.nl/tickets, bij de Primerawinkels in Nederland en TicketSwap) en niet via-via kaarten aan te schaffen. Hier zijn de kaarten gegarandeerd geldig en worden ze voor een juiste prijs verkocht.

Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl
 

Website Zwarte Cross
lees verder

35. Haldern Pop Festival

Donderdag 9 augustus 2018 t/m Zaterdag 11 augustus 2018

Van donderdag 9 augustus - zaterdag 11 augustus | Alter Reitplatz Rees-Haldern

Das Haldern Pop Festival, auch „Halderner (Open Air)“ genannt, ist ein Open-Air-Festival, das jährlich in Haldern am Niederrhein auf dem alten Reitplatz an der Lohstraße stattfindet.

Auf dem Haldern-Pop-Musikfestival treten vor allem Rock- und Popbands auf. Der Schwerpunkt liegt vermehrt auf noch unbekannten Gruppierungen der Indie-Musik, Singer-Songwriter und des Folk-Rock und Pop, sowie einigen wenigen national und international bekannten Bands. Damit ist es dem Immergut Festival und dem Orange Blossom Special Festival ähnlich. Es traten in der Vergangenheit aber auch sehr bekannte Künstler wie Bob Geldof (1991), Heather Nova (1998) und Patti Smith (2003 und 2014) auf. Veranstaltungsort ist der Alte Reitplatz in Haldern, wodurch die Anzahl der Zuschauer auf etwa 7000 begrenzt ist. Eine Erweiterung des Festivalgeländes und eine damit verbundene Erhöhung der Besucheranzahl schließen die Veranstalter kategorisch aus.

Haldern Pop Shop
Lindenstraße 1b
46459 Rees-Haldern
Öffnungszeiten Sa., 7.1.17: 10.00 - 13.00 Uhr

Tabakwaren Kisters
Lindenstraße 1
46459 Rees-Haldern

Reisebüro Schwarzkopf
Markt 30
46459 Rees

Konzertkasse Lange
Kuhstraße 14
47051 Duisburg

Rockstore
Grendplatz 7
45276 Essen

Underdog
Ritterstraße 52
50668 Köln

Mr. Music
Maximilianstraße 24
53111 Bonn

Theaterkasse Schumacher
Kleine Johannisstraße 4
20457 Hamburg    

Mehr infos: www.haldernpop.com

Website Haldern Pop
lees verder

Inschrijvingen voor de Bazaar geopend

Bredevoort Zaterdag 11 augustus 2018 t/m Zondag 12 augustus 2018

Van zaterdag 11 augustus - zondag 12 augustus

Na het overweldigende succes van retro en handmade markt de Bazaar 2017 in en rondom de Koppelkerk in Bredevoort, zal de Bazaar ook in 2018 plaatsvinden. Zaterdag 11 en zondag 12 augustus om precies te zijn. De inschrijvingen zijn nu geopend.

Wat krijg je als je creatievelingen, vintage waar en retro muziek samenvoegt? Dan krijg je de Bazaar: een gezellige tweedaagse markt vol retro meubels, grafische kunst, textielkunst, beeldhouwwerk, sieraden vintage kleding en oude platen in Bredevoort.

De inschrijvingen voor de Bazaar 2018 zijn vanaf nu geopend. Aanbieders van retro en vintage artikelen en creatievelingen met handgemaakte producten kunnen zich aanmelden via www.koppelkerk.nl/bazaar. Eind februari zal met de selectie worden begonnen.

lees verder

Samstag 8 September | 19:00 Uhr | Inselbad Bahia

Nach den großen Erfolgen der letzten Jahre mit tollen Coverbands steht im September wieder ein absolutes Open Air Highlight in Bocholt an: REGGATTA DE BLANC … meets STING kommt nach Bocholt und tritt am Samstag, 8. September am Inselbad BAHIA auf. Einlaß ist um 18.00 Uhr, Beginn um 19.00 Uhr mit einer Vorband. „Wir freuen uns sehr, dass wir Reggatta de Blanc für diese Konzertreihe gewinnen konnten. Es wird wieder ein ganz besonderer Abend“, so Gisela Bollmann vom Stadtmarketing Bocholt, die diese Veranstaltung organisiert.

„Nachdem im Garten des Hotels Residenz, wo diese Konzertreihe elf Mal stattgefunden hat, ein weiteres Hotel gebaut wird, haben wir nach einer passenden Location gesucht. Von dem Gelände am Inselbad BAHIA mit sehr altem Baumbestand, der angestrahlt, das Gelände sicher in wunderschönes, romantisches Licht tauchen wird, waren wir sofort angetan“, so Ludger Dieckhues vom Stadtmarketing Bocholt.

Bei REGGATTA DE BLANC … meets STING stellt sich auf den ersten Blick die Frage: WER trifft hier WEN? Letzteren kennt jeder: STING, alias Gordon Matthew Sumner, der mehrfache Grammy-Gewinner, der Mann, der bisher zwölf Nr.1-Hits komponierte, 13 erfolgreiche Studio-Alben, bestehend aus dutzenden Welthits veröffentlichte, der Schauspieler, der zur Krönung seiner Karriere jetzt auch noch den Broadway erobert. STING, ein Sänger, der stets mit den besten Musikern zusammengearbeitet und ein Bassist, der gleich mit zwei musikalischen Projekten Geschichte geschrieben hat. Denn vor Sting war er THE POLICE, wenngleich man ihn damals schon mit Sting anredete. Aber er war nicht allein – The Police bestand aus drei außergewöhnlichen Musikern: Sting mit Stewart Copeland und Andy Summers. Zusammen waren sie verantwortlich für Welthits wie Every breath you take, Roxanne, Message in a bottle, So lonely und viele, viele mehr. Fünf Nummer 1-Hits, elf Grammys für die fünf Alben wurden in sechs aktiven Jahren abgeräumt. The Police war die einfluss- und erfolgreichste Band der 1980er Jahre!

Das WER steht für Reggatta. REGGATTA DE BLANC! Seit 27 Jahren bringen Mick Griese & Co. in unverwechselbarer Manier die Show von The Police auf die Bühne. 100% Tribute – alles so, wie das Original es in den 80ern tat – in Instrumentierung, Look und Sound. Unfassbar ähnlich!

Da vor einigen Jahren die Nachfrage des Publikums nach Sting-Songs (z.B. Englishman in New York, Fields of gold, Set them free, Fragile) immer größer wurde, entschied die Band, die Show „kurzerhand“ zu vergrößern. Mit Hinzunahme hochkarätiger Musiker aus NRW (Tom Quast, Ralf Lohmann, Dimitry Tjelmanov, Wim Wollner) wurde das Programm erweitert und die „UltimativeSting und Police – Tribute Show“ war geboren!

Unterstützt wird diese Veranstaltung von der Bocholter Energie- und Wasserversorgung, der Stadtsparkasse Bocholt, von Mercedes-Benz Herbrand GmbH und vom Handelshof Bocholt.

Die Eintrittskarten sind ab Freitag, 23. Februar, in Bocholt erhältlich bei der Tourist-Info, Nordstraße 14, Saturn in den Shopping Arkaden und der Stadtsparkasse Bocholt, Markt 8.

Der Kartenpreis beträgt 21,95 € (inkl. aller Gebühren und Mehrwertsteuer).

Einlass ist um 18.00 Uhr, Beginn um 19.00 Uhr.

lees verder

Bockbierdag en Koopzondag

Aalten Zondag 30 september 2018

Zondag 30 september | Koopzondag vanaf 12:00 uur | Bockbierdag vanaf 13:00 uur | Centrum van Aalten

Deze laatste zondag van september is in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaal bier: het Bockbier. Op de Markt en bij café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. De winkels in het centrum zijn deze 30e september open. Een mooie combinatie de traditionele Bockbierdag met de Koopzondag. Bij de Aaltense winkels is het gezellig winkelen en door de straten zullen verschillende activiteiten te zien zijn en de markt en de cafés staan in het teken van vele soorten bockbier.

De Compagnie Onversaegt uit Bredevoort zal rond 13:00 uur de Bockbierdag officieel openen door het kanon af te vuren en ook de Vendeliers van Sint Helena zullen hun medewerking verlenen. Het eerste vat Bockbier wordt op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnkoningin. En de op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd. De horeca serveert, bij de verschillende bockbieren passende, gerechtjes. Bij Schiller en op de Markt speelt livemuziek deze middag.De tuin van Café Schiller biedt plaats aan een biermarkt met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met een stempelkaart de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Markt; bij Schiller en bij Leuven.

Koopzondag: 12:00 – 17:00 uur. Bockbierdag: vanaf 13:00 uur.
Kijk voor meer info op www.Bockbierdag.nl    

 

 

Klik voor meer info
lees verder